Euro_Lidé a podniky

AMCHAM • Generální ředitel akciové společnosti Skanska (Dan Ťok) byl zvolen prezidentem Americké obchodní komory v České republice (AmCham). Dříve byl předsedou Platformy pro transparentní veřejné zakázky a v předchozích třech letech zastával pozici místopředsedy pro finance. Ve funkci nahrazuje Františka Dostálka, který povede skupinu předních podnikatelů a ekonomických odborníků. Spolupracovat bude se Zdeňkem Vilímkem, který se stal viceprezidentem.

GRAFTON RECRUITMENT • Thibault Lefebvre (41) byl jmenován do funkce generálního ředitele (CEO) personální agentury Grafton Recruitment Europe. Jeho cílem je posílit pozici společnosti v Evropě a podpořit její expanzi na další trhy a teritoria. Nový ředitel bude zodpovědný za konsolidaci obchodních procesů, expanzi a rozvoj nových služeb v oblasti trvalých i dočasných náborů. Thibault Lefebvre větší část pracovního týdne tráví v Praze.
AIRPRODUCTS • Představenstvo výrobce a dodavatele technických plynů, společnosti Air Products oznámilo, že novým předsedou představenstva, prezidentem a generálním ředitelem firmy se stává Seifi Ghasemi. Ve funkci nahradil Johna E. McGladeho, který odešel do penze. Seifi Ghasemi je členem představenstva společnosti Air Products od září 2013, byl jedním z ředitelů Air Products a zároveň předsedou představenstva a generálním ředitelem společnosti Rockwood Holdings.
CPI GROUP • Investor Radovan Vítek začlenil realitní společnost CPI Group do německé GSG Group. Propojení proběhlo formou vkladu CPI Group výměnou za akcie. Sjednocená skupina nese název GSG Group a její mateřskou firmou je lucemburská společnost, jejíž akcie se obchodují na burze ve Frankfurtu nad Mohanem. Výkonným ředitelem (CEO) skupiny GSG se stal Martin Němeček.
Zdeněk Havelka bude mít z pozice deputy CEO výkonnou roli v rámci celé skupiny.

About Amcham

Show
country profile

Twitter feed