Ronald A. Adams ze společnosti Tatra opětovně zvolen prezidentem Americké obchodní komory v České republice

Ronald A. Adams, CEO společnosti Tatra, byl na valném shromáždění konaném 9. června 2011 členy představenstva zvolen už podruhé v řadě prezidentem Americké obchodní komory v České republice (AmCham), tentokrát pro rok 2011-2012. Hlavní prioritou Adamsova letošního prezidentství je pracovat na dlouhodobém cíli komory, kterým je přeměnit Českou republiku v nejlepší místo pro podnikání v Evropě.

„V nadcházejícím členském roce budeme usilovat o definitivní přijetí nově navrženého zákona o veřejných zakázkách na půdě parlamentu a pokračovat v započaté snaze o zvýšení úrovně důvěry ve společnosti prostřednictvím diskusních setkání s politiky či předními představiteli businessu,” uvedl k plánům komory pro příští rok nově zvolený prezident, Ronald Adams. “Nově připravujeme také publikaci shrnující trendy a osvědčené postupy v rámci jednotlivých firemních oddělení, která by čtenářům měla sloužit jako zdroj nových informací a inspirace pro další rozvoj jejich firem,” dodal Adams.

Do výkonného výboru představenstva Americké obchodní komory v ČR byli spolu s Ronaldem A. Adamsem zvoleni:
• Zdeněk Vilímek ze společnosti Coca-Cola Northern Central Europe jako 1. viceprezident zodpovědný za legislativní iniciativy AmCham;
• Jan Brázda ze společnosti Constellation jako 2. viceprezident zodpovědný za společenské akce komory;
• Michal Chour z Radisson Blu Alcron, 3. viceprezident, který bude mít na starosti profesně vzdělávací aktivity komory určené členům a
• František Dostálek ze společnosti KPMG Česká republika jako viceprezident pro finance.

„V průběhu loňského členského roku jsme dosáhli nemála úspěchů: navrhli jsme 39 opatření na zvýšení transparentnosti a efektivnosti zadávání veřejných zakázek, která byla implementována do nového návrhu zákona; vytvořili jsme doporučení pro dodavatele veřejné zakázky týkající se zveřejňování informací o konkrétních veřejných zakázkách, které k dnešnímu datu podepsalo 35 společností; podíleli jsme se na vzniku marketingového plánu na propagaci českého cestovního ruchu, jež byl schválen Magistrátem hlavního města Prahy a zahájili jsme spolupráci s univerzitami a firemní sférou na poli aplikovaného výzkumu,“ shrnul uplynulý rok Weston Stacey, výkonný ředitel AmCham.

Řady představenstva AmCham sestávajícího z celkem 17 členů rozšířily nové tváře ze společností ČSOB – Ján Lučan; Havel, Holásek & Partners – Michael Mullen; Johnson & Johnson – Massimiliano Colella a White & Case – David Plch.

Ronald A. Adams zastává v Tatře pozici předsedy představenstva a CEO od roku 2006, kdy spolu s dalšími třemi partnery koupil 92% podíl společnosti. Absolvoval postgraduální studia na Texas Christian University a má za sebou přes 35 let zkušeností v oblasti podnikových financí a ve výrobních podnicích.

About Amcham

Show
country profile

Twitter feed